Världens Största Musikfest

Arrangör Sensus, ABF, NBV med flera
Datum onsdag 7 oktober
Insläpp 19.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 Pustervik den 7/10 blir det
Världens Största Musikfest!
Sverige. Ett litet, kallt, mörkt land långt norrut i Europa. Men här finns även världens bästa musiker och Sverige står för världens största musikexport per capita. I Sverige finns nämligen studieförbunden som vuxit fram ur landets folkrörelser. Nu ska vi därför visa en del av den talang och spelglädje som finns i landet för att hylla det svenska musiklivet och studieförbunden. På Pustervik gör vi det genom att ha Världens Största Musikfest!

Liveband och DJ’s hela kvällen! 9 av 10 studieförbund är med och arrangerar en helkväll med en härlig blandning av musikstilar på två våningar. Vi får ta del av alltifrån en gnutta brusig analog oändlighet, vardagsbetraktelser från Andra Långgatan, upproriskt sväng, bluesballader, flamencopop, sydstatsrock, blues, country, svettigt sjuttiotalsgung, episk impro-pop, rak riotgirl, hiphop, indiepop, instrumentalt och suggestivt drömskt. På en och samma kväll!

På scenerna ser vi:

Next Stop Horizon

Korsa Arcard Fire med Nick Cave och krydda med gospel och en gnutta brusig analog oändlighet så har du Next Stop Horizon. Göteborgsduon har turnerat flitigt i Europa sedan debutalbumet släpptes 2011.

Vindstyrka 12

Stor rock på svenska i Lundells, Gyllene Tiders och Imperiets anda. Vardagsbetraktelser från Andra Långgatan, förorten och fester. 

Syster Dynamit

Upproriskt sväng, bluesballader och flamencopop. Fyra röster, åtta instrument och visor med en portion munter bitterhet om samhällets skeva sidor. 

Mays Hounds

Sydstatsrock, blues & country med ett gäng svängiga musikanter. Maria Ekstrands kraftfulla sång backas upp av bland annat piano, Hammond och Fender Rhodes. 

Honeymoon Disease

Med ett svettigt sjuttiotalsgung och vråltrimmade gitarriff bjuder Honeymoon Disease publiken på en tung käftsmäll med eftersmak av band som The Hellacopters, Thin Lizzy och Kiss.

ISSA

ISSA med sin episka impro-pop och sin kreativitet och sina personliga historier utmanar samhällets normer och skapar ett rum för nya möjligheter.

issueissue

Issueissue med sina udda taktarter och humörsvängningar fyller rummet med rak riotgirl och en underton av hopp. 

Snöhamn

Göteborgskollektivet Snöhamns instrumentala och suggestivt drömska musik har influenser av Sigur Rós och Mono. Det är ändå ett kollektiv som tydligt står på helt egna ben.

Talento, P.E & Zanka (tidigare De femte elementet)

De femte elementet vann inte bara GP-scens båda priser för bästa akt 2011 utan de fick även publikens pris! De kvarvarande medlemmarna från ursprungssättningen har fått nytändning och ser fram emot att få dela med sig av gammalt och nytt material.

Yoko DJ’s

Yoko DJ’s bildades i Göteborg 2009 och arbetar för att skapa en mer jämställd musikscen med fokus på DJ-konst.

 

Arrangerande studieförbund:

ABF

Folkuniversitetet

Kulturens

Medborgarskolan

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet NBV

Sensus studieförbund

Studiefrämjandet

Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Vuxenskolan

 


Köp biljett