Viktor Olsson

Arrangör 28 Booking & Artist Vision
Datum fredag 1 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 300
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

VIKTOR OLSSON
Den 10 september släpper Viktor Olsson nya singeln “Ensam när du går” och den 1 oktober är det turnépremiär på Pusterviks stora scen för Viktor Olsson tillsammans med band. 

Jag skrev ”Ensam när du går ” i takt med att pandemin ökade i styrka och världen började stängas ner. Det finns inget bättre sätt att rymma över bergen än via musiken. När restriktionerna förbjöd oss från att fysiskt förflytta oss kunde jag via några enkla ackord och rader ta mig både till Hamburgs Hauptbahnhof och till italienska Salerno. Jag pratade länge med min polare och medproducent Tobias Ljungman om hur vi skulle göra låten. Den började som en uppstyrd produktion där vi skulle bygga den på distans men vi insåg snart att det här var en soullåt som krävdes att vi skulle stå i varsitt rum och spela in den så live ”här och nu” som det bara går. Vi ringde in Finn Björnulfsson som bland annat spelar med Håkan Hellström, Augustifamiljen på congas, repernique och andra slagverk. Samuel Runsteen kom in och la det svepande stråket och en av mina favoritartister Henning lirar gurorna. Jag insåg där och då hur viktigt det varit och är för mig att få lira tillsammans. Att det finns något oändligt fint i att mötas och spela på feeling. Jag är ett resultat av en replokal, berättar Viktor.  
”Ensam när du går” blir Viktors första singelsläpp från den egna labeln Stora Ängen Records.
– Jag har haft några år då jag varit verksam på andra bolag och lärt mig otroligt mycket. Men idag känner jag så starkt för att få göra det på mitt sätt och att jag i min tur kan själv få välja precis vilka människor jag vill samarbeta med och låta magkänslan styra musiken. 

1 oktober är det turnépremiär på Pustervik i Göteborg. Det blir första spelningen med band på två år. Därefter rullar turnén vidare under hösten och vintern 21 med stopp på bland annat Mejeriet i Lund, Blomstermåla Folkets Hus, Katalin i Uppsala, Hulingen i Hultsfred. 

– Det känns som vi fortfarande inte turnerat klart senaste skivan ”Allt jag ville säga”. När pandemin kom in i bilden gjorde den att jag fick skrota planerna om en band-turné och i stället turnera akustiskt på mindre spelställen efter den kapacitet som restriktionerna tillät. Nu när saker och ting öppnar upp igen känns det fantastiskt kul att få ringa upp sina polare och ge sig ut igen.


Köp biljett