Viktor Olsson + Vilma Flood

Arrangör 28 Booking & Artist Vision
Datum lördag 28 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 180
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

VIKTOR OLSSON

I somras när Viktor spelade på Peace & Love skrev Drefvet.se:

”Viktor Olsson sjunger med hjärtat i handen som om varje ord och stavelse var den sista. Han fångar sin publik och får oss att lyssna storögt på historier om brända hjärtan, om drömmar, om förhoppningar om lampor som tänds i taken.
Det finns bättre uppdrag i musikvärlden än att öppna en festival, absolut. Det finns bättre väder att spela i än spöregn, absolut. Men det finns nog just nu ingen artist i detta land som lyckas förmedla sina känslor på ett så själfullt och direkt sätt från en scen som Viktor Olsson från Stenungsund”

2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015.

Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.

Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och skrev att Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin. Det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

I vår och sommar har Viktor även släppt hyllade singlarna ”Du Lever Livet” och ”Alla Pratar Om Forever”, och öppnat för Mauro Scocco och Tomas Andersson-Wij på Trädgår’n.

VILMA FLOOD

Det tog inte många dagar efter att Vilma Flood släppte nya albumet Moodswinger, producerat av Tobias Fröberg, innan hon gick upp på förstaplatsen på Kritiker.se:s lista över de album som fått bäst betyg i år, och sedan dess har hyllningarna inte avtagit. När hon spelade på Kalmarfestivalen för ett par helger sedan jublade t.e.x. Barometern och kallade henne ”Festivalens stora fynd” och fortsatte:

”Låten Moodswinger följs upp med How I Love Being Alive, där stämmorna drogar en till gåshud, och Green Eyed Moron som är släpig skogsblues med pondus. Hennes personliga texter rymmer gott om melankoli, men också hyllningar till de viktiga personerna i hennes liv.

Den knappa halvtimmen vi får med Vilma Flood och hennes band är stark hela vägen. Allra bäst är slutrefrängen i kraftballaden Fan Of You, som innebär ett av festivalens mest träffande ögonblick.”

På ”Moodswinger” har Vilma tillsammans med producenten Tobias Fröberg (Jill Johnson, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Frida Hyvönen mfl) utforskat musikaliska landskap långt bortom debutens mer blues- och countryinfluerade värld. Albumet spelades in i Tobias studio på Gotland mitt i mörkaste december och Vilma och bandet bodde i ett hus utan värme och eldade konstant.
Inspirationen kom från dessa artisters starka röster, mörka texter och sköra, exakta, ljudbilder: Melanie Safka, Ane Brun, Leonard Cohen, Karen Dalton och Alela Diane. Grundpelarna var pedal steel och slidegitarr, stora trummor, stämsång och Vilmas vibrerande, direkt igenkännliga, kraftfulla röst.


Köp biljett