Viktor Olsson

Arrangör 28 Booking & Artist Vision
Datum lördag 24 oktober
Insläpp 18.30
På Scen 19.00
Pris 300
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Unga kritikerfavoriten Viktor Olsson är tillbaka med nya albumet ”Allt jag Ville Säga” som bl.a innehåller hyllade singeln ”Evergreen” som spelas för fullt i P4 och som ingen mindre än Peter LeMarc kallade ”Fantastiskt bra! ”Storslagen på ett innerligt och förtroligt vis”, duetten ”Saknat Dig Nog” med Maria Andersson från Sahara Hotnights, samt hjärtekrossarballaden ”Elin” som Barometern beskrev såhär: ”Elin är en svensk The River”, en vindlande, vansinnigt vacker historia. Både sett till musik och ord. Texten glider sömlöst mellan svenska och engelska. Viktor Olsson sjunger – som vanligt – bättre än någonsin.
Under sommaren har Viktor åkt land och rike kring på initiativet Trädgårdslive där artister spelat hemma hos privatpersoner i deras trädgårdar. Alla han spelningar var slutsålda från Bjärred till två utsålda spelningar på Partille Arena, och nu efter albumreleasen beger han sig åter ut på turné med ett första stopp på Folk å Rock i Malmö.

Om Viktor Olsson:
2015 debuterade den då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015 Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.
Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Biljetter släpps måndag 5 okt kl 10.00


Köp biljett