Vinylklubben – tema: Garagerock

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 15 februari
Insläpp 18.00
På Scen 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Med L-P Anderson!

Denna gång riktas strålkastaren mot åttiotalets svenska garagerockboom som satte Sverige på den internationella alternativrockkartan. Fuzzboxarna var inrattade på tio, Svenne Hedlund-looken ansågs ultrahip och ingen annanstans i världens fanns fler Pebbles-plattor per capita. 

Men vad är det egentligen som gör att blixten kan slå ner och en vibrerande musikscen uppstår?

Välkomna till en lärorik och kul kväll fylld av anekdoter, boktips och roliga filmklipp. Allt illustrerat med uppkäftig garagerock, powerpop, punk och mycket mer.

När L-P vevar igång skivspelaren sprudlar entusiasmen runt honom på ett smittsamt sätt. Tips om skivor han vill du skall höra haglar tätt samtidigt som du serveras från ett -vad det verkar- outtömligt förråd av rekommendationer på musikrelaterad litteratur. Filmklipp visas högt och lågt och vare sig det handlar om punk, reggae, soul, r&b, country, pop, psychedelia, garagerock, rockabilly eller någon annan av alla de många genrer som L-P brinner för sätts allt i sitt sammanhang på ett synnerligen underhållande sätt.  

L-P’s kunskaper är djupa men det handlar aldrig om besserwissrande pekpinnar. Istället förmedlar han spännande livsöden och roliga anekdoter hämtade ur musikhistoriens alla hörn. Risken är stor att du efter en skivspelarkväll med L-P går hem med lust att lyssna på musik och fylld av nya musikupptäckter och favoriter.

L-P Anderson har ett förflutet som skribent på Sonic Magazine och som frontfigur i band som Royal Beat Conspiracy och Cry. Han är också den som letade upp Jim Ford och återutgav dennes inspelningar. L-P kurerar utgåvor för internationellt högt ansedda etiketter som Bear Family och han driver dessutom tre olika skivetiketter helt på egen hand. Hans samlingsserie ”Jobcentre Rejects” utsågs av Rough Trade som en av årets samlingsskivor och hamnade på All Music Guides lista som topp tre bland årets bästa återutgåvor.