Vitor Furbacken + Henning

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 1 februari
Insläpp 20.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Denna torsdag har vi valt att göra magisk med hjälp av Victor och Henning när de båda firar av sina nya släpp som precis anlänt! Victor med EPn The River och Henning med sitt debutalbum Galileo. Nämnde vi att det var fri entré också…

Victor Furbacken

Victor Furbacken har på relativt kort tid spelat på de flesta av stans och Sveriges musikscener både med sitt solomaterial och de andra projekt han är en del av. En musiker och en låtskrivare som trivs i ständig musikalisk utveckling och inte räds nya vägar. 

Uppväxten i Frankrike och bakgrunden som jazzbasist är två av de världar som han återkommande öst ur som källa till kreativ energi.

Victor är nu aktuell med sin andra EP The River som även kommer ut i fysiskt format som en begränsad vinylutgåva med vacker gatefold som också innehåller den tidigare EPn In The Rain.

Henning

Under den gångna vinterns många, långa nätter av sömnlöshet satt Henning i sitt köksfönster och skådade ut över Göteborgs hamninlopp med gitarren i knät. Fram växte Som en tjuv, första singeln från debutalbumet Galileo. "Min lägenhet är väldigt lyhörd så låtarna har liksom smugit sig fram ur nattens mörker för att inte störa grannarna”. Försiktigheten från skapandet behålls i inspelningen i vad som bäst kan beskrivas som lågmält svängig pop som för tankarna till ett Dire Straits och JJ Cale, men också svenska röster som Olle Ljungström och Love Olzon. 

Allt startade när han bodde med familjen i London. Storasystern tog gitarrlektioner, Henning spanade i dörrspringan. Då var han tio och när han var tolv startade han sitt första band, The Jimi Henning Experience som spelade Jimi Hendrix-låtar i skolans gymnastiksal tillbaka hemma i Masthugget, Göteborg. Sedan dess har han turnerat och spelat in skivor med bland andra Sofia Karlsson, Lill-Babs, Daniel Gilbert, West of Eden, Benjamin Folke Thomas (London). På Galileo kompas Henning av Slowgold. Johannes Matsson spelar bas, Erik Berndtsson trummor och Amanda Werne körar.