Viva Talks French

Arrangör Westside Music Sweden
Datum onsdag 11 september
Insläpp 18.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18
Plats Matsalen

▪ VIVA TALKS FRENCH ?? ?? ??
▪ Pustervik – Onsdag 11:e september – 18.00 – 19.30

Höstens första musik-aw gästas av Benjamin Demelemester från BUREAU EXPORT i Paris, bokningsagenten Marine Serpault från agenturen My Favorite och den svenske artisten Bror Gunnar Jansson. Samtalet modereras av Tatiana Madrid.

Det är många artister som turnerar i Europa – nästan alla spelar i Tyskland och många spelar även i Spanien – men vad finns däremellan och varför spelas det inte där i samma utsträckning? Samtalet kommer sätta ljus på Frankrike, dess indiescen, dess underground och stöta frågan varför så få svenska artister turnerar i landet – och hur det ska bli fler.

Panelen består av:

▪ Benjamin Demelemester, project leader, Le Bureau Export
▪ Marine Serpault, agent, My Favorite
▪ Bror Gunnar Jansson, artist
▪ Tatiana Madrid – moderator

Benjamin har arbetat som agent på bokningsbolaget Zamora Productions där han under tolv år bokade turnéer med bolagets artister. Han återfinns nu som ”project leader” på Le Bureau Export, det franska exportkontoret för musik som startade redan 1993. Le Bureau Export har lagt grunden för hur exportkontor idag fungerar över hela världen, och de har sitt moderskepp i Paris men kontor finns också i Berlin, London, New York och São Paolo. Det skulle vara svårt att hitta någon som kan den franska marknaden bättre än Benjamin.

Bokningsagent, manager och promoter – Marine Serpault har jobbat på bolag som Savoir Faire, Bi Pole och Wartiste, men finns idag på agenturen My Favorite. Hon är också involverad i ett gäng festivaler, som Telerama Dub Festival och den nya Rock Arabe Festival, som hon skapat tillsammans med Guido Cesarsky från bandet Acid Arab, som hon också arbetar med. Marine är intresserad av internationell utveckling och nyfiken på olika musik-nätverk.

Bror Gunnar har sedan 2012 släppt tre album och en EP och har turnerat mycket som ett ”one-man-band”. Musiken hittas nånstans mellan dark folk och blues, och det är inte många som slår honom på området. Bror Gunnar har hittills nått störst framgångar i Frankrike där han turnerat flitigt sedan 2014 och franska Canal+ har valt ut hans skivor som veckans album två gånger. Han har också lyfts fram i franska Rolling Stone Magazine, Elle, Les Inrockuptibles samt France Inter och han har spelat på större festivaler i landet. Nästa album släpps den 20:e september och i höst kommer Bror Gunnar igen turnera massivt, i Sverige likväl som i Frankrike, och med start på Reeperbahn Festival den 19 september.

—————————— ———-

Viva Talks är gratis och riktar sig till musiker, musikarrangörer, musikbolag och musikintresserade, alltså typ alla, och vi tänker att det är på tiden att det finns en given aw på en bra plats för alla som gillar och håller på med musik, och som vill prata musik. Och ses.

Viva Talks arrangeras av Westside Music Sweden tillsammans med Pustervik, och är ett steg på vägen mot Viva Sounds 2019, som i år ökar till sju scener och en än större konferens den 6-7 december.

www.westsidemusicsweden.se
www.vivasounds.se