Viva Talks Management

Arrangör Westside Music Sweden
Datum onsdag 26 februari
Insläpp 18..00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Ett bra team runt en artistkarriär är ett måste, men vad gör egentligen en manager? När behöver en artist, eller ett band, skaffa sig en? Hur jobbar artist och management gemensamt mot målen? Vilken påverkan på en karriär kan, eller ska, en manager ha? Vilka krav kan ställas på en manager? Ordnar en manager skivkontrakt? Bokningsbolag?
Samtalet kommer rycka alla frågetecken kring denna mytomspunna yrkestitel i nacken och sätta dom i ett relevant sammanhang.

Årets första Viva Talks gästas av Ach Dhillon från Killing Moon i London och Emma Weber från Make Wave Productions här i Göteborg. Båda arbetar som managers och kommer prata om vad det handlar om, och varför en artist behöver en manager.

Ach Dhillon – Killing Moon, London, UK

Ach startade Killing Moon som en musikblogg 2011, vilket ledde vidare till arbete inom A&R och management på Universal Music, Quest Management och Turn First Artists/First Access Entertainment. Killing Moon har dock varit aktivt hela tiden, och är numera ett management, ett skivbolag, en konsertarrangör och en blogg. Nyligen har Ach börjat jobba som manager åt Perry Farell (Jane’s Addiction, Porno for Pyros och grundaren av Lollapalooza), och har nu planer på att sjösätta en ny label.

Home

Emma Weber – Make Wave Productions, Göteborg

Emma Weber utgör ena hälften av göteborgsbaserade Make Wave Productions. Efter starten för 4 år sedan så har Emma varit manager för det svenska bandet och Youtube-fenomenet Wintergatan och mer nyligen lagt till southern goth stjärnskottet Virginia And The Flood samt electro-indie pionjärerna ELD till sin roster. Utöver uppdraget som manager arbetar Emma med produktioner av event och festivaler i alla olika former.

——————-

Viva Talks är gratis och riktar sig till musiker, artister, musikarrangörer, musikbolag och musikintresserade, alltså typ alla, och det är på tiden att det finns en given aw på en bra plats för alla som gillar och håller på med musik, och som vill prata musik. Och ses.

www.westsidemusicsweden.se
www.vivasounds.se