Watain + Degial

Arrangör Pustervik
Datum fredag 20 februari
Insläpp 19.00
På Scen support 20.00
Pris 355
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Watain intar Pustervik!
Uppsala är sedan några år tillbaka Sveriges viktigaste stad när det kommer till metal av den mörkare skolan. Watain är det mest framgångsrika bandet från staden och de har tagit sig världen runt under den långa Wild Hunt-turnén som pågått sedan deras skiva med samma namn släpptes i augusti 2013.
Black metal har bland annat genom Watain vandrat från en underground-genre till en kulturyttring som får plats i dagstidningar, TV och radio. Idogt turnerande på allt större scener världen över, en större medial medvetenhet kring genren och en Grammis gör Watain till en av de svenska metal-pionjärerna i samtiden. Nu intar de Pusterviks scen.
”Det känns som en perfekt avrundning på Wild Hunt-turnérandet att återvända hem och göra ett gäng mindre och mer intima spelningar för våra svenska fans, som alltid varit några av de mest trogna och hängivna. Det kommer se ganska annorlunda ut mot de stora festival-gigen vi gjort, och lämnas mer utrymme för gammalt material. Det ser även ut att bli det enda vi gör i Sverige på ett bra tag, då vi kommer lägga fokus på annat än turnérande tiden efter detta. Men först ska vi med denna turné se till att lämna ett svartrostigt knogjärns-avtryck i Svea Rikes anlete…” –Watain
Support under turnén är, även de Uppsala-bördiga, death metal-bandet Degial. 


Köp biljett