Watkins Family Band

OBS Inställt – Watkins Family Band

Arrangör Woody West & Northern Trail
Datum torsdag 14 januari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200 kr
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

Konserten med Watkins Family Hour den 14 januari är tyvärr inställd. Som följd av rådande pandemi  är det inte möjligt att genomföra Watkins Family Hour konsert på Pustervik i Göteborg den 14 januari, utan konserten kommer att ställas in. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Köpta biljetter återlöses automatiskt. Samtliga biljettköpare kommer att kontaktas via mail.

Los Angeles-baserade syskonduon Sean och Sara Watkins som på 90-talet tillsammans utgjorde en del av progressiva bluegrass-bandet Nickel Creek har, sedan 2002 haft en månatlig residens på Largo som gått under namnet Watkins Family Hour. Det har varit en slags varieté där de omfamnat ett brett musikaliskt spektra, samarbetat med otaliga artister – som tex Fiona Apple, Jackson Browne och Dawes- och mellan turnerande haft en scen att kalla hemma.

2015 kom första albumet med projektets namn som avsändare. Det innehöll gästinhopp av flera av deras återkommande samarbetspartners, bland annat Fiona Apple och varieténs husband som består av Benmont Tench (piano), Greg Leisz (pedal steel), Sebastian Steinberg (bas) och Don Heffington (trummor). En första turné när, syskonen Watkins tog projektet ut på vägarna i deras huvudsakliga form – kryddat med regionala gäster.

Efter att i fem års tid på varsitt håll spenderat tid med både soloprojekt, som andra konstellationer – Sara Watkins utgör en tredjedel av supergruppen I’m With Her – så kom uppföljaren ‘Brother Sister’ ut våren 2020. Nya albumet innebär också en kursändring då syskonen fokuserat mer på den musikaliska dynamiken mellan dem, och till skillnad från debuten är innehållet även till större delen nytt egenskriven material.

Sara såg vi senast med I’m With Her i maj 2018, på ett utsålt Bryggarsalen i Stockholm. I Januari 2021 kommer hon hit igen, men denna gången tillsammans med sin bror Sean när Watkins Family Hour gör Sverige-debut med två datum.


Köp biljett