Wildbirds & Peacedrums

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 6 november
Insläpp 19.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Wildbirds & Peacedrums är tillbaka med sin första skiva på 4 år; "Rythm" som släpps den 29 oktober och hur det än må låta så önskar vi att det redan vore november och konsertdags. 

Wildbirds & Peacedrums är det äkta paret Mariam Wallentin & Andreas Werliin och albumet "Rhythm" är deras helt egna skapelse. Inga andra öron, inga andra fingeravtryck. Skriven, inspelad, producerad och mixad i deras egna studio i Stockholm. Det vilar ett ogenomträngligt självförtroende över inspelningen. Det intuitiva samspelet mellan trummor och röst är påfallande starkt. ”Vi vill att skivan ska upplevas som att se oss live,” förklarar Andreas.”Nästan alla låtar är oklippta förstatagningar. Vi placerade oss väldigt nära varandra, utan skärmar och isolering, så att vi kunde se varandra djupt i ögonen”. 

Den enkla men kraftfulla formen trummor och sång är Wildbirds & Peacedrums kännetecken. På "Rhythm" skapar de pulserande neo-gospel med influenser av tropicalia, punk och modern R&B. 

Under loppet av tre hyllade album – "Heartcore" (2008), "The Snake" (2009) och "River" (2010) – har Wildbirds & Peacedrums etablerat sig som en kraftfull och målmedveten duo. Under tiden mellan Rivers och Rhythm har Mariam och Andreas varit inblandade i en imponerande variation av projekt och samarbeten. Mariam släppte sitt första soloalbum som Mariam The Believer och medverkade i Ben Frosts hyllade Wasp Factory opera. Andreas har arbetat som producent och uppträtt med Fire! och Grammy-vinnarna Tonbruket. Pressröster:


“Beautifully imaginative… magnificent” 8.3 Pitchfork 


“Seriously stripped-down and unexpectedly intoxicating” The Observer 


“They just about trump White Stripes for stripped-down raw power” Music Week 
“Great natural pop” NME 


“Hauntingly intense” Q 


“At times it’s hard to believe the majesty and racket is the work of but two musicians, such is the impact they have… incredible” Drowned in Sound


Köp biljett