Willy Tea Taylor + Joshua Ray Walker

Arrangör Woody West
Datum måndag 21 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 185
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

WILLY TEA TAYLOR
”One of the most important American singer/songwriters of our time” skrev altcountrybibeln No Depression. Ifall du tycker det låter som en musikjournalistisk överdrift i mängden kommer du ändra dig så fort du hör Willy Tea Taylors låtar, som med hjärta och precision ringar in essensen av att vara människa.

Du råkar inte ofta på någon som Willy Tea Taylor. I hans försiktigt framplockade och fyrsträngade folkvisor är det förflutna, för att låna av Faulkner, aldrig förgånget, det är inte ens förflutet. Då och nu och något vi ännu inte vet vad det utmynnar i länkas samman av poesin, värmen, den aldrig falnande glöden av humanism.

Där många stilmedvetna folksångare, för det är nog som sådan vi främst känner den lantlige kaliforniske skäggmurveln, inte sällan gödslar med ord kännetecknas Willy Tea Taylors lyrik av motsatsen till överflöd. Likt Guy Clark går han rakt på kärnan, håller fast vid den, delar lugnt och metodiskt med sig av den. Taylor sjunger om tillvarons små ting så att vi verkligen fattar att i det lilla gömmer sig inte sällan livets verkligt stora. Han gör det med ett betydande mått av förundran men också en vetskap om alltings skörhet och vår egen roll i detta. Han gör det kanske framför allt utan ett uns av cynism.

Det är sannolikt få individer som upplevt en hel konsert med Willy Tea Taylor utan att få sina ögon fyllda av tårar eller att bli uppfylld av kraften i att få leva. Utan att förställa sig det minsta besitter han den lågmälda förtrolighet, den naturliga intimitet, den tröstande famn vi alla då och då har behov av att möta.

JOSHUA RAY WALKER
Joshua Ray Walker tog den snåriga vägen till den traditionella countryn efter en uppväxt i östra Dallas färgad av musiken från ‘Smokey Mountains’. Härdad av ett flitigt turnerande (250+ spelningar per år), i diverse band med varierande musikalisk inriktning – framförallt i hemstaten Texas – har han som musiker erfarenheter som vida överstiger hans ålder.

Även om han är ny som solo-artist på den internationella scenen är han sannerligen hemtam på scenen, och han har redan delat scen med bland andra Old 97’s, Vandoliers, Colter Walloch BJ Barham. Hans melodiska, karaktärs-drivna låtskrivande sätter nytt ljus på traditionellt country-berättande och med sin klara, distinkta röst förtrollar han sina åhörare.

Debutalbumet ’Wish You Were Here’ kom ut i januari i år och är en helt lysande uppvisning i låtskrivandets ädla konst från en av den nya country-scenens mest självklara stjärnor.


Köp biljett