Winhill/Losehill (support: Adna)

Arrangör Pustervik
Datum lördag 11 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Nytt datum för Winhill/Losehill 11 april!

 

Vi är mycket glada att redan kunna presentera ett nytt datum för Winhill/Losehill som så olyckligtvis tvingades ställa in deras tänkta konsert på Pustervik den 28 februari pga sjukdom.

 

Nytt datum blir

Pustervik 11 april 

kl 19.00 På scen kl 20.00

 

Köpta biljetter till den 28 februari gäller självfallet till det nya datumet!

 

Winhill/Losehill släpper nytt album och åker på turné!

Den 4 februari släpper Winhill/Losehill nya albumet "Trouble Will Snowball”, uppföljaren till publik- och kritikerhyllade "Swing of Sorrow" och i slutet av februari tar bandet med sig den nya skivan och beger sig ut på vägarna. Winhill/Losehill kommer till Göteborg, Stockholm, Lund, Uppsala och Umeå. Biljetterna släpps i detta nu.
 
Winhill/Losehill hyllades unisont för debutalbumet ”Swing of Sorrow” (2012), en dubbelskiva med hela 19 spår och en ventil för att hantera känslorna efter förlusten av en mor. DN:s Niklas Wahllöf gav albumet 5/5 och skrev: "Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut." Kristin Lundell gav albumet 5/6 i SvD och skrev bl. a. "’Swing of Sorrow’ är en sällsynt vacker skildring av det som är starkast av allt men samtidigt så skört att det på en sekund kan vara försvunnet." Den 4 februari släpper Winhill/Losehill uppföljaren ”Trouble Will Snowball".

 

I våras gjorde bandet en bejublad  konsert på Dramaten där de framförde musik från debutalbumet tillsammans med nya låtar. Gaffa gav den utsålda konserten högsta betyg och kallade den "en utomkroppslig närmast religiöst storslagen upplevelse". Sedan debuten har bandet samarbetat med Göteborgs Symfoniorkester och Norrlandsoperans Symfoniorkester, vilket haft stor inverkan på de klanger och sound som hörs i de nya låtarna. "Vi har verkligen fått möjlighet att utveckla och skapa efter våra musikaliska visioner på den här skivan", säger Henrik Nybom, trummis och musikalisk arrangör i bandet.

 

I höstas släpptes singeln "Working on the side" från ”Trouble Will Snowball” och dessförinnan låten ”Aifos” som SVT PSL stämplade "Bäst Just Nu". "Aifos känns som en brygga från förra skivan, en given fortsättning", berättade Jonas Svennem, sångare och låtskrivare, i samband med släppet. ”Trouble Will Snowball är som tio olika filmer. Det finns en dramatik och ett berättande både i musiken och texterna som kan kännas väldigt filmisk.

 

 


Köp biljett