Wonderland – Spring Prom and Revolution

Arrangör Dansklubben Wonderland
Datum fredag 27 maj
Insläpp 22.00
Plats Stora Klubben

En såpbubblig och revolutionsromantiserande vårbal med gala-outfits, tjusiga masker, hundra lager tyll och glitter innanför kläderna – allt hos oss på Wonderland förstås!!! 

Vi sparar INTE på krutet denna gång. I stället för att välja och välja bort bland feta bokningar, har vi helt enkelt tänkt extra extra extra allt för er. Och nu snackar vi alltså öppet rörelselaboratorium, sprakande performancekonst, danceoke (såklart), stökig techno och dessutom en livs levande SAMBA-EXPLOSION av Rio De Janeiro's absolute finest.

✰ DJ ALMATY + DJ FRECKLES (från Tjejrejv!!!) ✰
✰ DJ PROLETÄREN a.k.a. DJ OTYG ✰
✰ DJ//VJ STUDIOKALEJDO inkl. danceoke med BATALJONEN ✰
✰ DANSKOMPANIET SPINN ✰
✰ LA KATLA inkl. glitter i trosan! ✰
✰ PANDEIRO REPIQUE DUO (Rio De Janeiro) ✰

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

✰ DJ ALMATY + DJ FRECKLES ✰
Almaty och Freckles är residents i Tjejrejv – ett nätverk som arrangerar klubbar av kvinnor för alla inom genrerna house och techno med syftet att skapa en mer jämställd DJ- & klubbscen. Förutom att vara ansvariga för en lång räcka legendariska fester i södra Sverige verkar Tjejrejv som plattform för att främja och stärka kvinnor i den elektroniska klubbscenen.
http://www.facebook.com/tjejrejv

Almaty har gjort sig känd för att piska upp stämningen på Malmös största klubbar, djupaste skogsdungar och hemligaste källare. Spelar en gränslös blandning av acid, techno och house med euforin och urballningen som slutdestination, ofta med mellanstopp bland krispiga rytmstrukturer och bortglömda rejvhits från svunna tider.
http://soundcloud.com/almaty-alma

Freckles har fått fräknar i solen och är redo att gripa sig an årets enda prom night! Förvänta er house med mycket hjärta/smärta, ett uns tvärflöjt och en rejäl dos svepande syntstråkar!

✰ DJ PROLETÄREN a.k.a. DJ OTYG ✰
Spelar elektronisk pop som lockar till dans. Bakom alter egot står Ebba Sundin som är en del av det feministiska scenkonstkollektivet Bataljonen som bland annat huserar som danceokemästare på Wonderland. 

✰ DJ//VJ STUDIOKALEJDO inkl. danceoke med BATALJONEN ✰
En feministisk konst- och VJ-duo som utforskar gränslandet mellan det visuella och det auditiva. Gränser löses upp genom en mix av glitch art-projektioner i lo-fi och dansant elektro.
https://vimeo.com/user39976639
PS. OBS: Missa inte att också kolla in deras nya superspännande projekt Expanding Rhythms som gjorde succé på filmfestivalens invigningsfest! https://www.facebook.com/expandingrhythms/

✰ DANSKOMPANIET SPINN ✰
"Florere" av och med Danskompaniet Spinn. Växtkraft, blanka blad och bristande knoppar. Dansare: Emilia Wärff, Celia Berndtzén, Malin Kåveryd och Veera Suvalo Grimberg. 

Spinn är Sveriges första integrerade danskompani bestående av professionella dansare med och utan funktionsnedsättningar. Konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg bildade kompaniet i mars 2010. Spinn har sin bas i Göteborg.

✰ LA KATLA inkl. glitter i trosan! ✰
Mer info snart!

✰ PANDEIRO REPIQUE DUO (Rio De Janeiro) ✰
Pandeiro Repique Duo is the result of combining two of the most typical instruments of “Carioca-Soul” – the actual soul of Rio de Janeiro: pandeiro and repique, two traditional instruments of Brazilian percussion. Bernardo Aguiar (pandeiro) and Gabriel Policarpo (repique) bring these instruments together in order to produce a sound that transcends their regional origins. The result is an amazing, unlimited and sonorous effect. 

L.O.V.E. // WONDERLAND CREW

 

PUSTERVIK 27 MAJ // 22°° – 03°° // 100 KR // 18 ÅR // INGA LIVEBAND (eller?)