Woody West FilmFestivalFest Live: We Are Wood + Craving Clouds + Weaver

Arrangör Woody West
Datum lördag 27 januari
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Klubben
Köp biljett

We Are Wood + Craving Clouds + Weaver

 

WE ARE WOOD

”We Are Wood är musikkollektivet som tar dig med på en dimmig resa till den vackra änden av 60-talet. Med övertygande melodier och harmonier visar We Are Wood med tidigare EP och kommande album som de gör en stor insats för att återuppliva denna genre ”– HYMN

We Are Wood bildades i Göteborg, medlemmarna är dock inte säkra på när det inträffade. Men med en ständigt skiftande line-up, och en ovillkorlig kärlek till musik skapar kollektivet sin egna version, blandar gammalt med nytt, och blickar samtidigt framåt. Personer från några utav Göteborgs finaste akter, bland annat: Den Stora Vilan, IKONS, Hills, Lamagaia, SonSon, Cult Of Boyda, och många fler har varit och är fortfarande en del av kollektivet. Med sina uppskattade liveframträdanden kommer detta band att skicka dig på en ”jangly”, ”dronig”, solig, men även en aningens melankolisk resa genom musikhistorien, och ta några pitstop längs vägen vid dess ljusaste stunder.

 

CRAVING CLOUDS

Från de karga gotländska vidderna. Från de djupa värmländska skogarna. Och från Frölundas gråa betong kom de. Craving Clouds strålade samman på Ringön i Göteborg. Pinade av regnet och västkustens bitande snålblåst har de blandat 60- och 70-talsrock med modern pop och skapat sin egen drömvärld, byggd på sanna historier och falska minnen från vardagens vedermödor och allt för sena kvällar.

I dagarna släpper de ett album men redan nu kan man höra två av deras singlar, ”Down the Drain” och ”Cloudy Summer”. De finns givetivs både på Spotify och Itunes.

 

WEAVER

Med Nashville-solen i ögonen och hamnens kranar som backdrop bjuder Göteborgssonen Johan Weber på en förening av söderns Americana och Västkustens visor.

Texterna sliter oss mellan vemod och förtvivlan men lämnar nästan alltid en strimma av ljus. Den hårfina gränsen mellan hopp och förtvivlan blir till en av strängarna på gitarren, och det skickliga fingerspelet får upplevelsen av musiken att lyftas till helt nya nivåer.

Weaver är just nu aktuell med låten ”Boxes” som släpptes i Oktober tillsammans med en egenanimerad musikvideo. Videon är första delen i ett konstprojekt där Weaver samarbetar tillsammans med konstnären Artby Ejerblom och skapar animerade videos, hittills med hjälp av bland annat akvarell, akryl, lera, kartong och frigolit.


Köp biljett