Woody West Lördagsklubb! Live: Sleepytown + Edvard Hernevik

Arrangör Woody West Lördagsklubb!
Datum lördag 21 oktober
Insläpp 21.00
På Scen Ca 22.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

SLEEPYTOWN

Sleepytown är högaktuella med sitt nya album som släpps idagarna. Så här beskriver gänget själva albumet, det tredje i ordningen: – ” På en dalsländsk landsväg, med en folkölsfull kompis i baksätet och horisonten och himlen framför dig. Det är där det passar allra bäst att lyssna på Sleepytowns nya skiva ”10 Great Driving Songs”. Om man inte kan ta bilen hela vägen till Skåpafors räcker det att komma till Pustervik och Woody West för att få uppleva den perfekta mixen av kaliforniskt 70-tal och göteborgskt 10-tal.”

Efter en lång tids väntan släpper Sleepytown ny musik under hösten 2017. I vanlig ordning har Johan Bohlin skrivit merparten av text och musik och Henrik Alsér spelat in och mixat. Första singeln, ”We Blew It All (In A Rock & Roll Band)”, släpptes 18 augusti. Tre veckor senare, 8 september släpptes låten ”Time Is the Fire in Which We Burn” Albumet ”10 Great Driving Songs” kommer ut 29 september. All musik hittar du på de vanliga streamingtjänsterna, tex Spotify.

Sleepytown bildades i Göteborg 2012 och släppte sin debutskiva ”Sleepytown” året därefter. Andra plattan ”Heartache, Heartache, Heartache…” släpptes 2014.

 

 

EDVARD HERNEVIK

”Psyche” är Edvard Herneviks solodebut. Han har tidigare släppt tre album med Göteborgsbandet och musikerkollektivet Den Stora Vilan, som i över ett årtionde varit ett viktigt nav inom göteborgskt musikliv. Dessutom spelade han i hyllade bandet Slowgold, med vilka han var med och gav ut två album. Personlighet har en tydlig närvaro på Edvard Herneviks debutalbum. Det finns något bräckligt, starkt och hoppfullt i både låtar och lyrik, något som förstärks av hans karismatiska röst. Hoppfulla spår som ”En måne bland stjärnorna” blandas med de mer vemodiga låtarna ”Resan till Amerika” och ”Du gick igenom mig”, som tillsammans skapar ett album fyllt av innerlighet. ”Psyche” släpps den 20 oktober på vinyl och digitalt av skivbolaget Gaphals.

 

Edvard Hernevik tillbringade några år innan Den Stora Vilan bildades i Memphis, TN. Det var där musiken kom in i hans liv med full kraft, och han förstod att den skulle spela en avgörande roll. Han kallar sin skiva "ett rock 'n' roll-album med glittrande produktion" och kommenterar själv om skapandet: "Det har varit en lång och mystisk resa som inte lämpar sig för familjeliv. Men ur avgrunden stiger nu Psyche upp och vi får en glimt av henne innan hon försvinner mot Olympens bejublade höjder."


Köp biljett