Woody West Lördagsklubb! Live: Starmarket + Skuldpadda

Arrangör Woody West
Datum lördag 18 maj
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 140 kr
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

STARMARKET
Starmarket bildades i Piteå 1994, och blev snabbt en del av den spirande norrländska indie- och hardcorescenen i mitten av nittiotalet. Deras sätt att mixa melankolisk pop och skramlig indierock med attacken och energin från hardcore och punk var något nytt och förebådade på sätt och vis vågen av ”emo”-band som skulle komma ett drygt decennium senare. Starmarkets självbetitlade debutskiva blev ett av det årets mest hyllade album, och låten ”Amber” blev en undergroundhit. Precis som förebilderna i amerikanska Hüsker Dü så har Starmarket styrkan i två sångare och låtskrivare som kompletterar varandra, Fredrik Brändström och Patrik Bergman.
 
Bandets kreativa höjdpunkt kom med 1999 års ”Four Hours Light”, deras kanske mest helgjutna och samtidigt mest experimentella album. Men trots intensivt turnerande i Europa, Nordamerika och Japan så kom aldrig det stora kommersiella genombrottet. Men för väldigt många människor världen över kommer Starmarket alltid ha en särskild plats i hjärtat. Nyligen gjorde de en bejublad återföreningsspelning i Stockholm, följt av en serie utsålda konserter i Japan. Den 18 maj så gästar de Pustervik i Göteborg, missa inte chansen att se ett av Sveriges mest underskattade band live!

SKULDPADDA
Kvällen till ära vankas releasefest för SKULDPADDAs debutalbum Little Islands. SKULDPADDA är en dynamisk explosion, med influenser från kraut, pop, psych, shoegaze och annat som knastrar. Deras liveframträdanden är omväxlande ett rockslag i ansiktet, men lika delar smygande syntiga intron. Under 2018 har de hunnit med en del av landets scener, en vända i London och en skivinspelning på Welfare Studios.

Nu släpper de fullängdsplattan Little Islands i samarbete med Kning Disk och det ska firas med hela Göteborg, där bandet har sitt hjärta. Som en hyllning till den fysiska skivan väljer SKULDPADDA att släppa vinylerna ikväll och i digital form några dagar senare.


Köp biljett