After Work med forskare: Erdogans Turkiet

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 30 oktober
Insläpp 17.30
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Turkiet har utvecklats i en auktoritär riktning under president Recep Tayyip Erdoğan. Många anser att demokratin har urholkats och vi har sett otaliga exempel på inskränkningar av det fria ordet, förföljelse av oliktänkande, korruption och utrensningar.

Landet står samtidigt inför stora ekonomiska, sociala och utrikespolitiska utmaningar. Den turkiska liran har rasat över 40 procent sedan årsskiftet, relationen med USA blir allt sämre och Turkiet för krig mot kurdiska PKK och YPG både på hemmaplan och i Syrien.

Vart är Turkiet på väg? Hur påverkar landets vägval relationerna med EU, USA, Ryssland och grannländerna i Mellanöstern-regionen?

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE:
Ann-Kristin Jonasson, fil dr och universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet och styrelseledamot i Svenska forskningsinstitutet i Istanbul

Klas Grinell, docent och forskare vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet

Paul T. Levin, doktor I internationella relationer och föreståndare för Stockholm University Institute for Turkish Studies

MODERATOR:
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0