After Work med forskare – så motverkas radikalisering och extremism

Arrangör Folkuniversitet & Göteborgs Universitet
Datum tisdag 21 maj
Insläpp 17.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Radikalisering och våldsbejakande extremism i muslimska, högerextrema och autonoma kretsar är ett växande och kraftigt omdebatterat samhällsproblem. Senast i anslutning till de svenska IS-återvändarna och det högerextrema terrordådet mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland.

Hur stort är problemet med radikalisering? Var går gränsen mellan medborgarrörelse och extremism? Vad gör myndigheter, kommuner och andra samhällsaktörer för att motverka radikalisering – i Göteborg, Sverige och Norden?

MEDVERKANDE
Robin Andersson Malmros, doktorand vid Förvaltningshögskolan och projektledare vid Segerstedtinstitutet, Göteborgs universitet. Expert på kommuners arbete och nordisk samverkan mot våldsbejakande extremism.

Jennie Sivenbring, fil dr i barn- och ungdomsvetenskap, Göteborgs universitet. Expert på preventivt arbete mot våldsextremism i samverkan mellan institutioner som skola, socialtjänst och polis.

Haisam A-Rahman, samordnare mot våldsbejakande extremism, Göteborgs Stad.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.