After Work med forskare – hoten mot hälsan – INSTÄLLT!

Arrangör Pustervik, Folkuniversitetet, Göteborgs Universitet
Datum måndag 16 mars
Insläpp 17.00
På Scen 17.30
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Pandemier och antibiotikaresistens ligger högt upp på listan över hoten mot mänskligheten. Just nu ger coronaviruset en föraning om hur omfattande de ekonomiska, samhälleliga och personliga konsekvenserna av en hälsokris kan bli – både lokalt och globalt.

Hur stort är egentligen hotet mot vår hälsa? Vilka är de främsta riskerna? Hur sårbart är samhället och vilken beredskap finns? Hur bör myndigheter hantera kommunikationen i en tid av växande faktaresistens? Vilket ansvar har medierna när falska nyheter och myter sprider sig?

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE
Anders Tegnell, infektionsläkare, doktor i medicin vid Linköpings universitet och statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. Expert på smittskydd.

Bengt Johansson, professor, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Expert på kriskommunikation och medier.

Johan Woxenius, professor I företagsekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på virus effekter på samhällsekonomi och näringsliv.

Fler medverkande tillkommer.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Fri entré
Åldersgräns 18 år

Med reservation för ändringar.