Yann Tiersen

Arrangör FKP Scorpio
Datum onsdag 1 oktober
Insläpp 19.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

De flesta känner nog främst till den franska musikern och kompositören Yann Tiersen från hans filmmusik. Det var nämligen han som skapade det makalöst vackra tonsättandet till underbara "Amelie från Montmartre" samt skrev musiken till "Good bye Lenin!". Men Yann har långt mycket mer än så på sitt CV.

Från de vykortsvackra stämningsbilderna i "Amelie från Montmartre" till det nya albumet "∞" (utläses: "Infinity") är spännvidden enorm. Arbetet med "∞", som är Yann Tiersens åttonde album, inleddes på Island och fortsatte på Färöarna, innan det slutfördes hemma på ön Ouessant utanför Bretagne. Just ö-livets karga inramning, där vidderna oftast är större än folkmängden och där vinden alltid blåser in från havet genomsyrar "∞".

På "∞" ryms en enorm musikalisk nyfikenhet. Yann har återvänt till sin musikaliska bakgrund. I många av låtarna har han utgått från leksaksinstrument, vars ljud sedan har digitaliserats och böjts fram och tillbaka. Då avantgarde möter minimalism och instrumental punkestetik blir resultatet "∞" ett av Yann Tiersens mest imponerande verk hittills.

Live är Yann Tiersen något utöver det vanliga. Hans spelning på Institute of Contemporary Arts i London sålde slut omedelbart och i september återvänder han till London för att uppträda på Royal Festival Hall. Därefter beger han sig till Sverige för inte mindre än tre konserter!

Missa nu inte chansen att uppleva en av nutidens intressantaste och mest mångfacetterade musiker i hans rätta element – live på scen.


Köp biljett