Young Fathers

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 19 oktober
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 155
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Young Fathers (SCO)
Skotska Young Fathers gick samman 2008 för att tre år senare släppa debuten “mixtape”, ‘TAPE ONE’. Minialbumet fångades upp av det respekterade Los Angeles-bolaget Anticon som 2012 gav deras verk en ordentlig release. Året efter droppades uppföljaren ‘TAPE TWO’, och kritikerna höjde genast bandet till skyarna för sitt unika mörka hip hop-influerade ljudlandskap, lo-fi inspirerade R&B sound och deras fusion av genres.
Framgången var ett faktum, och grabbarna kom 2014 ut med sitt första fullängdsalbum DEAD, som spelades in mellan live-showerna. Samma år vann de Storbritanniens finaste musikpris, Mercury Music Prize. De vann utmärkelsen ”bästa brittiska album” i hård konkurrens med bl.a. FKA Twigs, Damon Albarn, Bombay Bicycle Club och Anna Calvi.
Det är deras liveframträdanden som har gjort att publik, journalister och kritiker såväl som professionell musikbransch och produktionspersonal har tappat hakorna. Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole och 'G' Hastings bringar de svängiga stämmorna över sina moderna produktioner och live-synthar tillsammans med slagverkaren Steven Morrison. De flesta anser musiken vara obeskrivlig, och det rekommenderas att bara lyssna för att förstå det stora som är Young Fathers. Med en världsomspännande turné framför sig med destinationer såsom Australien och Japan, en headlinerturné i USA och ett flertal festivalspelningar har gruppen ett spännande år framför sig. Inte minst på (plats och tid).
 


Köp biljett