Youth Cult + Holy Now

Arrangör Pop Up Club
Datum torsdag 4 maj
Insläpp 22.00
Pris Gratis
Plats Lilla Klubben

PREMIÄRKVÄLL!

Historiens allra första Pop Up Club rivstartar med två fantastiska band som bjuder upp till dans och försäkrar dig om att inte vara någon annanstans!
I en tid där det mesta verkar smetas ut i en enda grå sörja poppar den nya klubben "Pop Up Club" upp med ett färgstarkt Pang, Bom, Crash! och presenterar nya profeter för törstiga anhängare av det som kommit att kallas populärmusik. En salig blandning intressanta akter intar varannan Torsdag någon av Pusterviks tre scener för att injicera tro, hopp och jävlar-anamma till en lokalscen som under senare tid kan betraktas som tämligen slumrande.
Detta råds bot på genom låga trösklar, högt i tak, fri entré med liveband och Dj`s hela natten lång, vilket är receptet som garanterar en dunderfest dit alla är inbjudna! Akterna hittas främst inom Göteborgsscenen men då och då dyker även nationella som internationella akter upp.
Pop Up Club är som det låter, ett tidsbestämt tillfälle som under Maj och Juni dyker upp och förgyller vår- och försommarkvällen. Efter ett kort sommaruppehåll återkommer klubben under September och Oktober månad med ännu ett späckat program. Sedan hoppas vi givetvis på fler tillfällen.
Så ta tillfället i akt och unna dig denna exklusiva dagsslända, tiden är ju ändå vår! —————————————————————————–
YOUTHCULT
Det är inte bara premiärkväll för en helt ny klubb utan också detta hittils anonyma bands allra första framförande! Mytomspunna, hyllade och ibland svåra att få tag på håller vi tummarna för att de dyker upp lagom till scentid och trollbinder oss med sin storslagna pop!
Såhär skriver Gaffa om bandets debut som släpptes tidigare i år:
"Det ska bli intressant att se om det svenska, anonyma bandet Youthcult kommer kunna fortsätta hålla låg profil efter debutsläppet, även om deras mystiska image förstärker den drömska musiken på ”Yla Love”. Det känns som en sån där EP det kommer viskas om på gatorna. Bandet för tankarna till Manchester-indie och har tidigare, med all rättvisa, blivit jämförda med band som WU LYF och gillar du deras musik kommer du gilla Yla Love.
Yla Love är EP:n som får dig galoppera fram en tidig morgon, en grå tisdag, eller en solig fredag. Det är poetiska texter, men sången ligger inte i fokus. Det är en lagom stökig ljudbild som får vem som helst att vilja sväva över marken, men med snygga gitarrslingor och reverbdränkta melodier som håller dina fötter på jorden just när gravitationen börjar svika. Youthcult gör musik som reparerar din D-vitaminbrist."
—————————————————————————–
HOLY NOW
Göteborgsbaserade Holy Now som består av Julia Olander, Ylva Holmdahl, Samuel Von Bahr Jemth och Hampus Eiderström Swahn skapar tillsammans medryckande

indiepop med hjärtskärande texter som strävar framåt likt Alvvays, Hinds eller Angel Olsen.
Med nomineringar till GAFFA priset 2016 i katergorierna "Årets Pop" och "Årets genombrott" för arbetet på debut EP:n "Sorry I Messed Up" återvänder nu Holy Now med en purfäsk EP kallad "Please Call Me Back" via Lazy Octopus // Luxury.
EP:n har redan fått många lovord och vi ser verkligen fram emot spelningen på premiärkvällen den 4 maj!
—————————————————————————–
Insläpp: 22.00 – 02.00 DJ ́s: TBA Åldersgräns: 18 år
FRI ENTRÉ! 

https://www.facebook.com/popupgbg/