Zola Jesus

Arrangör KB West
Datum lördag 14 mars
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Mot en fond av mörk synthstark pop har hon med sin stora röst trollbundit både rescensenter och publik världen över. Nu kan vi stolt presentera att Zola Jesus kommer till Sverige. 

År 2014 släpptes albumet ”Taiga”. Sprunget ur en stor del av nya influenser, men fortfarande sammankopplad med tidigare produktioner, är albumet det kulminerade resultatet efter år av tänjande på gränserna. 

Albumet blev resultatet av en nio månader lång vistelse på ön Vashon. I den tätaste av skogar och utan några vägar till fastlandet, blev det ett sätt för Zola Jesus att låta sig uppslukas av en natur som hon alltid haft en stark koppling till. 

På ön Vashon blev skapandeprocessen annorlunda. I stället för att börja en låt med ett beat eller lager av synthar, började hon i andra änden – genom att först skriva alla låtar i acappella. Under inspelningen av albumet återupptog Zola Jesus även sånglektioner med sin opera-lärare, där hon återfann ett självförtroende och en höjd i sin röst som legat i träda ett tag – något som gjorde att den fick ta ännu större plats på albumet ”Taiga”. 

Senast hon var i Sverige var 2012. Då blåste hon oss av stolarna med sina storslagna framträdanden – och vi väntar oss ingenting annat än samma kaliber när hon i mars besöker både Lund, Stockholm och Göteborg. 


Köp biljett